Kajaanin keskustassa Aaltosillat kaikille käyttäjille

26.06.2020 | Uutiset

Harvassa kaupungissa on mahdollisuus käydä kalastamassa Rauniolinnan kupeessa ja istuskella sen jälkeen Limppu -saaressa nuotiolla jokimaisemaa ihastellen – vain muutaman sadan metrin päässä kaupungin keskustasta.

Kulttuurihistoriallinen maisema vaatii sopivat rakenteet

Kaksi hiljattain asennettua Aaltosiltaa yhdistää Karttu- ja Limppu -saaret osaksi Kajaanin keskustan merkittävää kulttuuri- ja rantapuistomaisemaa. Kaupungin päättäjät halusivat tarjota mahdollisuuden mukaviin kokemuksiin maanläheisellä tavalla. Keskeiselle, historiallisesti arvokkaalle paikalle ryhdyttiin toteuttamaan jokirannan kehittämissuunnitelmaa.

“Rakenteen mittasuhteet ja siltojen soveltuminen maisemaan painoivat vaakakupissa Aalto Haitekin puolesta. Halusimme nimenomaan puisen, siron kaarisillan. Myös Aaltopuutekniikka kiinnosti ja mahdollisti tällaisen! Lisäksi arvostamme kotimaista työtä ja tuotantoa sekä ympäristöystävällisyyttä”, kertoo Kajaanin kaupungin toimistoinsinööri Anu Elfving.

 

Kustannustehokkaasti lähiretkeilyn kehittämistä

Matkailuelinkeino on Kainuun alueella, Kajaani maakuntakeskuksenaan, merkittävässä asemassa. Kotimaan matkailun odotetaan kasvavan ja näin ollen kaupunkia kehitetään myös matkailijoita ja lähiretkeilijöitä silmällä pitäen. Lisäksi kaupunki halutaan pitää viihtyisänä paikkana asua ja elää.

”Paikasta on tullut heti suosittu, mikä on paras kiitos näin toteuttajapuolen näkökulmasta! Myös sillat ovat saaneet kiitosta ulkonäöstään. Kaarisillat sopivat loistavasti jokimaisemaan! Lisäksi siltoihin valittiin tervateema, jonka on ajateltu sopivan alueen ja Kajaaninjoen historiaan. Kajaaninjoki on aikanaan ollut merkittävä tervansoutureitti Ouluun”, sanoo Elfving.

 

Kainutlaatuista! Aaltosilta on uniikkiin paikkaan soveltuva

Elfving kannustaa tutustumaa Aaltopuutekniikalla toteutettuihin kaarisiltoihin. Aaltosillat sijaitsevat Kajaaninjoen ainutlaatuisissa maisemissa, lähellä Kauppatoria ja jokirantaa. Virkistyskäytöön tarkoitetun alueen sillan on oltava juuri sen verran kaareva, että saavutettavuusperiaatteet toteutuvat – kaikille kulkijoille sopiva.


”Kainutlaatuista!” tiivistää Elfving. Aaltosilta yhdistynee paikalliseen ilmaisuun täydellisesti, sillä aikoinaan runoilijanakin tunnettu Elias Lönnrot vaikutti Kajaanissa.

Tutustu Aaltosiltoihin Kajaanin Karttu- ja Limppu -saarissa oheisesta videosta.

Aaltosilta: Valmistetaan uusiutuvasta luonnonvarasta, useimmiten männystä, liimattomaksi massiivipuuksi. Aaltosillat rakennetaan Aalto Haitekin patentoimalla WLT® (Wave Layered Timber) -menetelmällä, jonka ansiosta sillat ovat vahvoja sekä helposti kasattavissa, purettavissa ja kuljetettavissa uuteen käyttöpaikkaan.

Yleisiä Aaltosiltojen käyttöpaikkoja ovat pihat, puistot, viheralueet, metsäpolut, ulkoilu-, kuntoilu- ja moottorikelkkareitit. Aaltosillat kuuluvat Aalto Haitekin WLT®-menetelmällä suunnittelemiin ja valmistamiin tuotteisiin, joiden keskiössä ovat ekologiset, taloudelliset ja esteettiset arvot. Yritys on osa Suomen kasvavaa bio- ja kiertotaloutta.

Katso videosta miten kätevästi  käy Aaltosillan asennus luonnonkauniille retkeilyreitille.

AALTO HAITEK on kestävän kehityksen edelläkävijä, joka suunnittelee, kehittää ja tuottaa innovatiivisia sekä terveellisiä tuotteita puurakennusalan tarpeisiin. Toiminnassamme patentoidut teknologiamme yhdistyvät kuuden sukupolven mittaiseen kokemukseen. Olemme osa Suomen kasvavaa bio- ja kiertotaloutta.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen lukenut tietosuojalauksekkeen ja