Puutyötaito vuosikymmenten takaa

Yrityksemme tiedot ja taidot ovat hiotuneet historian saatossa,
moderni innovaatiomme antaa mahdollisuuden tuoda pitkien perinteiden
mukainen puutyön osaaminen osaksi nykyajan rakentamista

Aalto Haitekin tarina

Moderni innovaatiomme on syntynyt kuudennessa sukupolvessa kehkeytyneestä tieto-taidosta. Amerikoissakin hirsirakentamisen taitoja opettanut, vuonna 1877 syntynyt Aleksi Kustaanpoika Honkalan kerrotaan veistäneen täysmittaisen hirren, nostaneen sen olkapäälleen ja kantaneen sen tikkaita pitkin ylös paikoilleen. Aleksi ei tuolloin voinut arvata, että reilut satavuotta myöhemmin puuseppä Tapani Honkala saisi puurakentamista mullistavan idean.

Tapani sytytteli saunanpesää joulun jälkiin, kun käsiin osui lapsille tarkoitetun rakennussarjan pahvipakkauksia. Ajatus puisista tiilielementeistä antaisi mahdollisuuden kenelle tahansa rakentaa itselleen mieluisen rakennelman, ilman liimoja.

Janne Honkala toimi perinnerakentajana ja keskittyi esi-isien 1700-1800-luvun hirsirakennusten korjaamiseen. Kun veljenpoika Janne sai kutsun konsultoimaan ja Tapani esitteli kehittämäänsä siltaratkaisua, kiinnostuikin hän vallan muusta. Välähdyksessä hän oivalsi, että nyt on mahdollista ratkaista monta ennentekemätöntä rakennetta ilman kemikaaleja. Janne Honkala perusti innovaation pohjalta Aalto Haitekin vuonna 2017.

AALTO HAITEK on kestävän kehityksen edelläkävijä, joka suunnittelee, kehittää ja tuottaa innovatiivisia sekä terveellisiä tuotteita puurakennusalan tarpeisiin. Toiminnassamme patentoidut teknologiamme yhdistyvät kuuden sukupolven mittaiseen kokemukseen. Olemme osa Suomen kasvavaa bio- ja kiertotaloutta.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen lukenut tietosuojalauksekkeen ja