Tiedekeskus Heurekassa Aaltosillat osana SuperPUU -näyttelyä

17.06.2020 | Uutiset

Kaikkia aisteja hyväilevä näyttely pohjaa tieteeseen ja on samalla koko perheen elämysmatka. SuperPUU hyödyntää kotimaista korkeatasoista designea ja tarjoaa tietoa ja toimintaa. Aaltopuusilta on osa puun monipuolisiin ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin keskittyvää näyttelyä.

Aaltosilta toimii oivaltavana osana infrastruktuuria

 ”Halusimme kertoa puun käytöstä myös infran, erityisesti siltojen, rakentamisessa. Alusta lähtien ajatuksenamme oli, että kävijät saisivat itse rakentaa puisen sillan. Meillä oli erilaisia ideoita tämän suhteen, kunnes huomasimme Aalto Haitekilta löytyvän valmiina tähän sopiva silta.” kertoo näyttelypäällikkö Jussi Kahlos Heurekasta.

 

Puutuotteiden merkitys ilmastonmuutoksessa

Puu on hiilivarasto – materiaali kestävien yhteiskuntien rakentamiseen. Näyttely avartaa käsitystä puutuotteiden roolista hiilen sidonnassa ja varastoinnissa. Puun monipuolinen käyttö ilmastonmuutoksen torjunnassa ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla vie kehitystä oikeaan suuntaan.

 

Kustannustehokkaat Aaltosillat WLT® -teknologialla

Aalto Haitek kehittämä ja patentoima WLT ® (Wave Layered Timber) -menetelmä pyrkii osaltaan huomioimaan puun laaja-alaista käyttöä. WLT®:llä toteutettuja Aaltosiltoja, rakennuksia ja rakennelmia on toimitettu laajasti erilaisiin ja moninaisiin kohteisiin Suomessa. Kustannustehokkaat ja liimattomat Aaltosillat ovat lujia ja soveltuvat, kiitos komponenttirakenteen, kuljetettaviksi myös vaikeakulkuisiin paikkoihin.

 

Aalto Haitek iloitsee Heurekan menestyksestä – Berliinin näyttely rikkoi kävijäennätyksiä

Aalto Haitek oli mukana Heurekan kävijäennätyksiä rikkoneessa näyttelyssä Berliinissä kesällä 2019. Wild Wild Wood -näyttely liittyi Suomen EU puheenjohtajuuteen ja oli esillä Pohjoismaiden lähetystökompleksissa.

SuperPUU -näyttely avautui Heurekassa kesäkuussa 2020 ja on auki lähes vuoden. Kyseessä on Heurekan vaihtuva näyttely, joka kattaa 650 neliömetriä. SuperPUU -näyttelyn on tarkoitus matkata Heurekasta tiedekeskuksiin eri puolilla maailmaa. Heurekan ulkomaille viemillä näyttelyillä on aikaisemmin ollut noin 20 miljoonaa kävijää. Heurekan kotimaan näyttelyyn odotetaan vilkasta kävijämäärää, kotimaan matkailun noustessa.

SuperPUU -näyttelyn Heurekan yhteistyökumppaneita ovat Ympäristöministeriön puurakentamisen toimenpideohjelma, Puutuoteteollisuus ry, Suomen Metsäsäätiö, Metsä Wood, Stora Enso, UPM Plywood, Isku, Novart ja Versowood.

Tutustu Heurekan SuperPUU -näyttelyyn 6/2020-1/2022 ja katso täältä.

Aaltosilta: Valmistetaan uusiutuvasta luonnonvarasta, useimmiten männystä, liimattomaksi massiivipuuksi. Aaltosillat rakennetaan Aalto Haitekin patentoimalla WLT® (Wave Layered Timber) -menetelmällä, jonka ansiosta sillat ovat vahvoja sekä helposti kasattavissa, purettavissa ja kuljetettavissa uuteen käyttöpaikkaan.

Yleisiä Aaltosiltojen käyttöpaikkoja ovat pihat, puistot, viheralueet, metsäpolut, ulkoilu-, kuntoilu- ja moottorikelkkareitit. Aaltosillat kuuluvat Aalto Haitekin WLT®-menetelmällä suunnittelemiin ja valmistamiin tuotteisiin, joiden keskiössä ovat ekologiset, taloudelliset ja esteettiset arvot. Yritys on osa Suomen kasvavaa bio- ja kiertotaloutta.

Katso videosta miten kätevästi  käy Aaltosillan asennus luonnonkauniille retkeilyreitille.

AALTO HAITEK on kestävän kehityksen edelläkävijä, joka suunnittelee, kehittää ja tuottaa innovatiivisia sekä terveellisiä tuotteita puurakennusalan tarpeisiin. Toiminnassamme patentoidut teknologiamme yhdistyvät kuuden sukupolven mittaiseen kokemukseen. Olemme osa Suomen kasvavaa bio- ja kiertotaloutta.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen lukenut tietosuojalauksekkeen ja